Lara’s Aanraders

Met inmiddels nog maar 10 studiepunten voor Honours te gaan, waarvan ik weet dat ik die ga halen met het doen van het studentassistentschap, denk ik dat ik wel de juiste persoon ben die iets zou kunnen vertellen over een aantal honoursvakken. Het grootste deel van deze vakken heb ik echter helaas online moeten volgen, dus mijn ervaringen met die vakken zijn vrij uniek en ik hoop dat ze niet representatief zijn voor de toekomst.
Een vak dat ik echt zou aanraden is “Mensenhandel: Een benadering vanuit juridisch, beleidsmatig en sociaalwetenschappelijk perspectief”. Zoals de titel ook wel laat zien, wordt mensenhandel erg interdisciplinair benaderd. Dat vond ik heel tof aan het vak. Ondanks mijn criminologische achtergrond, was het juridische deel van het vak goed te volgen en heeft het me juist meer inzicht gegeven in het strafrecht, door de manier waarop verschillende soorten van mensenhandel zijn geformuleerd en de onderbouwing hiervan. Daarnaast is het een erg onderbelicht fenomeen wat in de wereld, en ook in Nederland wel heel veel leed met zich meebrengt. Het heeft mijn blik op mensenhandel en -smokkel echt verruimd. Ondanks het feit dat de bijeenkomsten van dit vak op vrijdag van 13:00 tot 17:00 waren, kan ik met zekerheid zeggen dat dit het leukste vak is dat ik vanuit Honours College Law heb gevolgd.
Ik ben sinds een paar weken student-assistent. Ik denk dat deze manier van EC’s halen heel erg verschilt per onderzoek, maar ik kan wel vertellen hoe ik het tot nu toe ervaar. Als eerste mag ik meewerken aan een onderzoek dat ik heel erg interessant vind, dat draagt zeker bij aan mijn enthousiasme om er tijd aan te besteden. Voor nu is mijn taak vooral het lezen van literatuur. Ik moet hierbij onder andere aangeven waarom het relevant is voor het onderzoek, wat er precies onderzocht is en op welke manier. Het onderzoek waar ik aan mee werk staat nog in de startblokken. Daarom is literatuur lezen erg belangrijk en voelt het ook alsof ik nuttig bezig ben. In het nieuwe jaar zullen we meer bezig gaan met de dataverzameling, dan kunnen we echt het veld in. Daar kijk ik erg naar uit. Ook heb ik de optie gekregen om aan het einde van het collegejaar mee te werken aan een wetenschappelijk artikel over dit onderzoek. Ik heb zelf ambities om misschien later ook te gaan promoveren, dit lijkt me dus heel erg gaaf om te doen. Voor nu is het ook nog goed te combineren met het voltijd studeren, het doen van bestuur en het hebben van een sociaal leven. Zeker een aanrader dus!

LK

Lara Kalkman

Lara is 20, studeert criminologie en is de huidige penningmeester bij Themis! Gek genoeg koopt ze altijd wel braaf de boeken voor haar vakken, maar in de afgelopen 2,5 jaar heeft ze nog voor geen enkel vak daadwerkelijk de literatuur gelezen!

Recente Posts

Abonneer je op de Themismail!

Ontvang elke 2 weken een interessante update over de activiteiten die Themis op de agenda heeft staan!