Geschiedenis

In het studiejaar 2009-2010 startte de Universiteit Leiden met het Honours College, en werd bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid gestart met Honours College Law. Dit betreft een extracurriculair programma voor goede en gemotiveerde studenten aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid die naast hun reguliere vakken meer uit hun studie willen halen. Er ontstond een behoefte aan een studievereniging om de enthousiaste Honours College Law studenten dichterbij elkaar te brengen en samen sociale en juridisch gerelateerde activiteiten te ondernemen. In het tweede semester van het collegejaar 2015- 2016 is daarom de Juridische Honours Vereniging Themis opgericht.

De Juridische Honoursvereniging Themis is, zoals de naam al luidt, de studievereniging voor studenten die deelnemen aan het Honours College Law traject van de Universiteit Leiden. JHV Themis is opgericht in het collegejaar 2016-2017, wat betekent dat we vorig jaar het eerste lustrum hebben mogen vieren.

Een tamelijk kort bestaan die zijn oorsprong vindt in de uitbreiding van Honours College Law. Het voorheen erg kleinschalige Honours College Law traject verdubbelde enkele jaren geleden namelijk van het aantal deelnemende studenten, wat heeft geleid tot de behoefte aan een studievereniging. Hierop is, met groot succes, JHV Themis opgericht. Vandaag de dag organiseren wij met veel plezier voor bijna 300 studenten verschillende sociale, studieverdiepende en carrièregerichte activiteiten. Wij hopen dit nog lang te mogen doen!