Onderzoekassistentschap Financieel Recht

In dit academisch jaar ben ik begonnen met mijn vierde studiejaar als student rechtsgeleerdheid en fiscaal recht. Na het afronden van de bachelor rechtsgeleerdheid, heb ik uitstel verkregen om ook in het vierde jaar gebruik te kunnen maken van de ontwikkelingsmogelijkheden die het traject van Honours College Law biedt.

Naast verschillende vakken waarin je kennismaakt met onderwerpen die bij de reguliere vakken niet aan bod komen, biedt het Honours ook de mogelijkheid om betrokken te worden bij facultair wetenschappelijk onderzoek van medewerkers. Sinds november ben ik werkzaam als onderzoeksasisstent bij de afdeling Financieel Recht.

De werkzaamheden bestaan uit voorbereidend onderzoek voor een hoofdstuk over sustainable finance in de derde druk van het Compendium Financieel Recht en later zal ik ook deelnemen aan de voorbereiding van het congres ter viering van het tienjarig bestaan van de afdeling. Door deelname aan het voorbereidend onderzoek heb ik al gauw een goed beeld gekregen van het financiële recht, een rechtsgebied waar weinig aandacht voor is in de bachelor. Niet alleen is het onderzoeksassistentschap erg waardevol doordat je kennis opdoet over een bepaald rechtsgebied, maar ook doe je academische vaardigheden op.

Kortom: het onderzoeksassistentschap biedt een mogelijkheid om ook in de bachelor kennis te maken met en te verdiepen in onbekende rechtsgebieden in een academische setting

Abonneer je op de Themismail!

Ontvang elke 2 weken een interessante update over de activiteiten die Themis op de agenda heeft staan!