Stageplekken; kijk ook bij NGO’s

Voor het huidige semester was ik opzoek naar een fulltime stage die aansluit bij het internationaal publiekrecht. In Den Haag zitten gelukkig tal van international organisaties en uiteindelijk ben ik bij Gender Concerns International terecht gekomen.

Gender Concerns is een gender en development NGO die pleit voor de naleving van VN Veiligheidsraad resolutie 1325 en is voornamelijk werkzaam in de MENA-regio. Tijdens mijn stage hier heb ik al met veel projecten mogen assisteren. Onder andere met de organisatie´s activiteiten rondom COP26, voorbereidingen voor CSW66 en de huidige campagne tegen Electoral Gender Based Violence. Hoogtepunt voor mij was het mee mogen reizen naar Marokko om daar de verkiezingen vanuit een genderperspectief te observeren en een rapport over uit te brengen.

Mijn tip zou vooral zijn om voor een stageplek verder te kijken dan alleen advocatenkantoren, juist omdat je met het recht zoveel verschillende kanten op kan.

9141b3e9-9cb7-4c07-a004-d1d9681c5ebc

Tara Berkhof

Vroeger heb ik rechtsgeleerdheid gestudeerd en nu ben ik stagiair en lid bij Gender Concerns International. En natuurlijk ben ik lid van Themis geweest!

Recente Posts

Abonneer je op de Themismail!

Ontvang elke 2 weken een interessante update over de activiteiten die Themis op de agenda heeft staan!