Miquel’s Terugblik

Als oud-themislid ben ik een van de vele personen die terug kan blikken op mooie momenten tijdens mijn lidmaatschap. Mijn eerste ervaring met Themis was als eerstejaarsstudent tijdens een kantoorbezoek bij Bird&Bird. Ik was in de veronderstelling dat het vanuit Honours College Law verplicht was om bij minstens één activiteit van Themis aanwezig te zijn. Stiekem ging ik met behoorlijke tegenzin naar de verzamellocatie op het station. Ik moest immers een vrije middag opgeven om (verplicht) naar een activiteit te gaan. Eenmaal aangekomen bij het station merkte ik een kleine ongemakkelijkheid bij de groep. In de trein naar het advocatenkantoor raakte ik gelukkig in gesprek met een medestudent die ook voor het eerst bij zo’n activiteit was. Het bleek dat hij – net als ik – ook in de veronderstelling was dat het verplicht was om te gaan. Een bestuurslid gaf echter aan dat Klaas van Honours College Law (hoe kan het ook anders) dit iets te scherp formuleerde en het helemaal niet verplicht was. Bij het advocatenkantoor merkte ik dat de meeste mensen uit de groep er voor het eerst waren. Tijdens het kantoorbezoek leerde ik iedereen kennen en was het een enorm gezellige sfeer. Daarnaast bleek het advocatenkantoor ook nog eens leuker te zijn dan ik had gedacht. De eerste activiteit was – ondanks de onterechte perceptie van verplichting – een succes en een mooie start met de nieuwe eerstejaars leden van Themis.

Datzelfde en het volgende jaar ben ik met verschillende activiteiten meegegaan. Hierbij kan worden gedacht aan activiteiten met een sociaal karakter, zoals aftertentamenborrels, boottochtjes en de eindbarbecue. Ook ben ik samen met themisleden op bezoek geweest bij verschillende advocatenkantoren, lezingen gevolgd en een sollicitatieworkshop bijgewoond. Als klap op de vuurpijl ben ik ook nog meegegaan met de Grote Reis naar Rome. In een midweek hebben wij met een groep van twintig leden Rome verkend. Van toeristische trekpleisters tot aan de senaat en een operavoorstelling. Alles was tot in de puntjes geregeld en het was een superleuke ervaring.

Het kroonstuk op mijn lidmaatschap bij Themis is mijn voorzitterschap van het vierde bestuur der JHV Themis. Een bestuursfunctie bij een vereniging is een uitgelezen kans om de vereniging te laten bloeien en jezelf te ontwikkelen. Het doet mij goed om als oud-voorzitter en lid te zien dat de vereniging zo levendig is. Ik raad iedereen dan ook aan om gewoon eens mee te gaan met een activiteit. Zelfs als je niemand kent dan is zo’n activiteit voor eerstejaarsstudenten nog steeds erg leuk. Ik ben ooit eens door een niet-bestaande verplichting voor het eerst meegegaan met een activiteit van Themis en dat kan tot mooie en waardevolle ervaringen leiden!

Abonneer je op de Themismail!

Ontvang elke 2 weken een interessante update over de activiteiten die Themis op de agenda heeft staan!